Lu Jong

Lu Jong,Tibetaanse Yoga, is een yogavorm die voor iedereen, ongeacht leeftijd of lenigheid, toegankelijk is. Bij alle oefeningen zijn aangepaste vormen mogelijk zodat ze bv vanuit een stoel te doen zijn. Het is een op de westerse mens aangepaste serie van bewegings-oefeningen waarbij een eenvoudige specifieke ademhaling belangrijk is. In essentie is het doel om de energiekanalen, ofwel meridianen, te openen en er de blokkades en afvalstoffen uit te verwijderen zodat de energie weer vrijelijk kan stromen. Dit is belangrijk voor lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel welzijn en geluk.

Elke Yogales sluiten we af met een korte meditatie. Dit kan variëren tussen b.v. een geleide meditatie, een ontspanningsoefening, concentratie-oefening, of lichaams- of ademhalingsoefening.

Meditatie

De Inspiratie-Meditatie-avonden worden vanaf november 2016 weer opgestart.

Laagdrempelig en inspirerend voor zowel beginners als gevorderden, geleid door Nonke Trienekens en Christien Groenen. Het eerste half uur zal inspiratie gegeven worden in de vorm van ademhalings- of yoga-oefeningen, geleide meditaties, filmpjes, boekbesprekingen, gedichten of anders. Daarna volgt er een uur meditatie in stilte.

Er wordt een bedrag van € 5,- gevraagd om de kosten te dekken.